Loading...
Wat is Peuterspektakel? 2018-02-19T11:10:10+01:00

Peuterdans, een leuke activiteit voor ouder en kind in Assen, Kloosterveen. Dans, spel en bewegen geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. U als ouder/verzorger neemt samen met uw peuter deel aan de lessen. Met zijn tweeën 45 minuten heel veel plezier maken, dansen, zingen, lachen en bewegen. Het gebruiken van attributen, muziek en een interactieve theatrale uitvoering maken de lessen tot een waar spektakel.

De lessen kennen een duidelijke structuur zodat het geheel voorspelbaar blijft voor uw peuter. Naast nieuwe liedjes en spelonderdelen kent elke les een herhaling om succeservaringen te vergroten. Naast het feit dat de lessen leuk zijn voor jongens en voor meisjes is het ook geschikt voor elk niveau. De ene peuter is nou eenmaal sneller met bepaalde ontwikkelingen dan de ander. Door hun inlevingsvermogen en de individuele aandacht kan het kind op zijn of haar eigen niveau deelnemen aan deze activiteit. Het gaat dan ook niet om de perfectie van de uitvoering, maar het plezier dat uw peuter hier aan beleeft.

Peuterspektakel is ontstaan vanuit ervaringen in de recreatieve sector. Hierdoor is deze activiteit meer dan alleen Peuterdans. Het zijn verschillende elementen van vermaak samengevoegd tot 1 activiteit. Naast dansen, spelen en bewegen staan fantasie, beleving en expressie centraal.

Het belangrijkste van Peuterspektakel is samen plezier maken. Toch zijn de lessen niet alleen met dit doel ontwikkeld. Doordat kinderen bewegen en deelnemen aan lessen als Peuterspektakel stimuleren ze namelijk belangrijke ontwikkelingen. Naast dat een peuter vrolijk wordt van dansen en bewegen zijn ze spelenderwijs bezig met het stimuleren van de algehele motoriek, werken ze aan hun sociale eigenschappen, leren ze samenspelen en stellen ze hun fantasie op de proef.

Doe mee aan Peuterspektakel!

We maken er samen een spektakel van

Vraag een aanmeldformulier aan!