Loading...
Spektakelpraters 2019-10-09T16:18:34+01:00

Spektakelpraters zijn handpoppen. Ze zijn gezellig en gek op praten. Ze wonen in een huisje dat de kinderen elke les mogen ophalen. Welke Spektakelprater is vandaag thuis? Er zijn twee poppen -Jet en Ties- met elk een eigen karakter. De Spektakelprater zal de les starten en afsluiten.

Elk kind zal anders reageren op deze vorm van vermaak. Maar nieuwsgierig zijn ze vaak allemaal. De één kruipt graag in de schoot van een ouder en bekijkt het vanaf een veilige afstand, terwijl de ander het liefst in de pop kruipt. Kinderen kunnen helemaal opgaan in de Spektakelpraters. Ze beschouwen de pop als levend en hebben er hele gesprekken mee.

Door gebruik van de Spektakelpraters aan het begin van de les breken we het ijs. De kinderen weten direct dat het begonnen is. Hun fantasie en inlevingsvermogen worden geprikkeld. Daarnaast worden de kinderen op deze manier gestimuleerd actief mee te doen. Aan het einde van de les komt de Spektakelprater terug om af te sluiten. Er wordt kort gesproken over wat de kinderen allemaal in de les hebben gedaan. Hierna gaat de Spektakelprater weer slapen, terwijl de kinderen in alle rust afsluiten met een glaasje ranja.

Onze spektakelpraters zijn handgemaakt door:

logo dubbelstiksel