Peuterspektakel | We zijn weer begonnen!

//Peuterspektakel | We zijn weer begonnen!

Peuterspektakel | We zijn weer begonnen!

ZeeHet seizoen is weer begonnen! Maandag 29 augustus en vrijdag 2 september waren de eerste lessen. Het was direct gezellig. Veel nieuwe gezichten. Sommigen nog wat gespannen en anderen liepen rond alsof ze al jaren meedoen.

De kinderen luisterden aandachtig toen Ties, de guitige handpop, vertelde dat we naar de zee gingen. Hij legde eerst uit wat fantasie betekend. Nadat we ons lichaam hadden wakker gemaakt begonnen we met Het Spektakellied. Wat deed iedereen al goed mee. “Maar hoe komen we nu bij de zee?” We volgden de eendjes. Die wisten vast wel waar de zee is. Alle kinderen deden de eendjes na. Maar ze brachten ons niet naar de zee. De eendjes gingen naar de vijver. We deden daar samen een liedje over alle eendjes en dansten om de vijver heen. Konden de vissen in het water ons dan naar de zee brengen? De visjes waren bang. In de zee zwemmen haaien en die bijten je blub. Na het liedje wilde moeder vis ons wel naar de zee brengen.

De zee was een parachute. We maakten kleine golven. En grotere golven. En het stormde af en toe. De kinderen zwommen over de zee. Maar ze zwommen er ook onder door. Van al het spelen en dansen werden we moe. Het was dan ook al laat. De maan scheen al met allemaal sterretjes om zich heen. Wat deden de kinderen leuk mee, met het liedje: “in de maneschijn”. Het laatste liedje is altijd “even stampen”, zo ook deze les. De kinderen gingen weer op de bankjes zitten en Ties vertelde hoe goed iedereen mee deed. Nadat Ties was uitgezwaaid en geknuffeld was het tijd voor Ranja. 1,2,3 Handen op de knie, heen en weer, tot de volgende keer! En iedereen rende naar de kleedkamer. Na de welverdiende beker ranja kon iedereen vrijspelen. Het was een gezellige start van het seizoen!

By | 2018-02-19T11:10:10+01:00 september 2nd, 2016|Geen categorie|0 Comments

About the Author: