Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel vrijdag 13 maart om 10:00 uur

//Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel vrijdag 13 maart om 10:00 uur

Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel vrijdag 13 maart om 10:00 uur

De vrijdag groep van 10:00 uur had hun weg naar de sporthal van Kloosterveen in Assen weer gevonden. De vrolijke kleine praatjesmakers liepen in één keer door naar de kleedkamers. Vol enthousiasme kwamen ze binnen en vertelden ze honderduit. De kleine avonturiers mochten vandaag hun eigen knuffel meenemen. Ik werd dan ook gelijk voorgesteld aan hun pluchen vriendjes.

De eerste deelnemertjes gingen alvast de zaal in. Rondrennen en spelen in de zaal? Nee joh, wij gaan alvast netjes op de bankjes zitten, laat de les maar beginnen. tijdens het kringgesprek vertelden de peuters wat ze afgelopen week hadden gedaan. We deden nog snel een namenrondje en daarna begonnen een paar hoofdjes al naar links te kijken. Het ritme zit er dus al snel in want links van de kinderen stond het huisje van de Spektakelpraters. Het huisje werd naar de bankjes geduwd en met een soepele beweging werd de deksel gelicht. Ze wisten al wat er ging gebeuren. Met grote ogen vertelden ze mij dat Jet daarin zit. Het korte optreden van deze handpop viel weer in goede aarde. Jet vertelde dat ze vandaag naar een feestje toe gaan. Dan moeten we wel eerst ons lichaam goed wakker maken. Na een korte warming-up waarvan een aantal bewegingen later in de les terug komen was het tijd voor het spektakellied.

De fantasie werd direct geprikkeld want hoe komen we bij het feestje? “Met de boot!” Op een rij vanaf de lijn gingen we roeiend naar de volgende lijn. Over de vakken lopen was al een avontuur op zich. Helemaal toen ze moesten springen. Het laatste stukje werd gehuppeld. Het was nog heel ver naar het feestje dus stelde ik voor om met de bus te gaan. De kinderen konden mij vertellen hoe een bushalte eruit ziet. We hielende de bus aan, instappen maar! ‘In de bus’ namen we door hoe een bus rijd en hoe alles werkt. Na de bewegingen te hebben geoefend startte het liedje ‘De wielen van de bus’. De kinderen hadden veel plezier en deden erg goed mee. Maar wat stond daar op de weg? “Halt stop!” Het was een agent. De buschauffeur zijn rijbewijs was verlopen en mocht niet verder rijden. Rijdend in een politieauto gingen we door de zaal. Door een tunnel en zwaaiend met het licht. Tijdens het liedje zongen ze “Halt blijf staan, net als in Amerika.” De kinderen zaten op dat moment achterin de auto en waren de boef. Ze moesten snel uit de auto springen en de mama’s, papa en opa moesten de boeven weer pakken.  Na dit avontuur was het tijd voor wat rust en de knuffels werden van de bank gehaald. Stevig werden de pluchen vertrouwelingen geknuffeld. Nadat we tot rust waren gekomen was het wel tijd voor het feestje. Opvallend goed legde iedereen hun vertrouwde knuffel snel op de bank om mee te doen met het feestje. Eerst zocht iedereen een mooie kleur danslint uit. We oefenden de bewegingen en daarna gingen we dansen op het feestje. “Waar is het feestje? Hier, Hier. Waar is het feestje? Hier, Hier. Oohoho, o, o, Oohoho”.

Spektakelprater Jet sloot de les peuterdans van Peuterspektakel af door met de kinderen door te nemen wat ze vandaag hadden gedaan. Nog één keer het spektakellied en dan wat drinken in de kleedkamer. Na de ranja gingen de peuters nog even vrij spelen in de zaal. De spelattributen werden uit de tas gehaald en er werd flink mee gespeeld. De kinderen hielpen goed mee met opruimen en gingen moe maar voldaan naar huis.

By | 2015-03-17T10:18:28+01:00 maart 16th, 2015|Geen categorie|0 Comments

About the Author: