Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel 10 & 12 juni Dierendokter

//Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel 10 & 12 juni Dierendokter

Peuterdans Assen | Verslag Peuterspektakel 10 & 12 juni Dierendokter

De Dierendokter

Het huisje van de Spektakelpraters word door de peutertjes opgehaald. En wie komt er uit het huisje? Het is Jet. Maar wat draagt zij nou op haar hoofd? Jet vertelt dat zij een dokter is, een dierendokter. De kinderen vertellen of zij thuis een huisdier hebben. Niet iedereen heeft een dier thuis. Dat komt goed uit want vandaag krijgt iedereen een huisdier. Jet word uitgezwaaid en de kinderen gaan in een kring staan. Eerst maken we ons lichaam wakker en dansen op het Spektakellied.

Als iedereen goed wakker is maken we een denkbeeldige deur open en stappen de dierenwinkel binnen. De kinderen kopen een dier bij mama/papa, of oma/opa. Iedereen kiest zelf een dier en het maakt niet uit welke. Een aap, leeuw, poes, konijn, ze komen allemaal voorbij. De ouders en verzorgers gaan goed op in hun rol van huisdier. De kinderen laten hun dier uit en sorteren ze op grootte. We maken op muziek een kringetje van jongens en van meisjes. De peuters dansen met hun ouder/verzorger in het rond.

Dan merken we op dat de dieren iets mankeren. Het is beter als we met de dieren naar de dierendokter gaan. De ouders zijn al dieren maar wie moet dan de dokter zijn? Juist, de kinderen. Snel maken we allemaal een doktershoed. Zo, nu zijn we echte dierendokters. Met muziek en bewegingen nemen we ons lichaam door. Een dokter moet natuurlijk wel weten waar de armen, benen, kin en de rest van het lichaam zit. Na het dansen en bewegen zitten de kinderen al snel in hun rol. Ze troosten hun dier en vragen wat er aan de hand is. Voor de kleine verwondingen mogen ze een pleister plakken. Is de schade wat groter dan leggen ze een verbandje. Met volle concentratie verzorgen de kleine doktertjes hun huisdier. En wat deden de ouders vandaag ook weer goed mee!

Als afsluiter zagen we op de muziek van ‘zagen zagen’ voor de huisdieren een hok van hout. We vertellen ons avontuur aan Jet de Spektakelprater en doen het afsluitende dansje. De ranja is weer snel op en met nieuwe energie wordt er leuk gespeeld in de zaal. Natuurlijk pakken veel kinderen het verhaal weer op en worden er in recordtijd veel verbandjes aangelegd.

Het was weer een leuke les waarbij de kinderen werden uitgedaagd eerst zelf tot een oplossing te komen. Zusters en dokters pas op, de concurrentie is onderweg.

By | 2015-07-05T09:27:21+01:00 juli 5th, 2015|Geen categorie|0 Comments

About the Author: