Peuterdans Assen | Eerste les Peuterspektakel op 04-03-2015

//Peuterdans Assen | Eerste les Peuterspektakel op 04-03-2015

Peuterdans Assen | Eerste les Peuterspektakel op 04-03-2015

Woensdag 04 maart is de eerste les Peuterspektakel gegeven. Deze les peuterdans vond plaats in Assen, Kloosterveen. De kinderen hoefden niet lang te wennen. De meesten begonnen op de gang al hele verhalen te vertellen. Op de vraag: “Wat gaan we doen vandaag?” kreeg ik een duidelijk antwoord: “Springen!”

Voordat de les begon mochten de kinderen alvast wat spelen in de zaal met mama, papa en oma. Het was maar even of de peutertjes liepen rond alsof ze al weken meededen. De les begon met een kort verhaaltje en het voorstellen van Jet, de Spektakelprater. De guitige handpop werd goed ontvangen en Jet vertelde over fantasie. Jet ging daarna weer in haar eigen huisje en wij waren klaar om ons lichaam eens goed wakker te maken.

De bewegingen en dansjes werden erg goed meegedaan. Samen hebben we een vijver gemaakt. Iedereen gebruikte goed zijn/haar fantasie. De eendjes gingen zwemmen in het water. Al was het water in het begin wel een beetje koud, “brrrrr”. Wat was het grappig dat daarna de meisjes, de jongens en zelfs de papa’s en mama’s in het water moesten zwemmen. Dat het begon te regenen was niet erg. Lekker dansen door de regen en stampen in de plassen. En als de soldaatjes vielen, deden wij dat ook. Van al die regen werden we toch wel erg nat. Dus tijd voor de vraag: “Wat kunnen we doen om niet meer nat te worden?” De beleving zat er goed in want we moesten “naar binnen gaan” “Dan blijf je droog”. Iedereen kreeg een paraplu en zo konden we in de regen blijven dansen. De parapluutjes vormden een kleurig geheel en alle kinderen deden de bewegingen erg goed mee. Daarna was het tijd voor wat rust, terug naar de vijver dus. De visjes en ook de nijlpaard, die volgens de kinderen ook in een vijver zwemt, waren al op ons aan het wachten. Voor diegenen die het nog niet weten, een vis is blauw, echt waar! De beweging van een vis hadden we al geoefend, de haai en het nee zeggen deden de kinderen ook zo mee. Vier kleine visjes wilden namelijk heel graag naar de zee, maar mamma die zij nee. In de zee zwemmen haaien en die bijten je blub, blub, blubberdeblub….

Nu was het bijna tijd voor een glaasje ranja. Maar eerst moest Jet weer uit haar huisje worden gehaald. Jet ging naar binnen omdat ze in de vijver was gevallen en moest drogen. Direct na het liedje ‘vier kleine visjes’ werd ik er al aan herinnerd “Jet is nu wel droog hoor”. Zie je maar weer hoe snel ze dingen oppakken en onthouden. We sloten de les af met nog een keer het Spektakellied. De herhaling deed het goed en met nog meer overtuiging werd er mee gedanst. De ranja was snel op en even rusten na al het bewegen deed de kinderen goed. De peuters mochten nog even vrij spelen in de zaal en daarna gingen ze weer naar huis. Het was een leuke les vol peuterdans, bewegen en veel plezier!

By | 2015-03-05T13:12:44+01:00 maart 5th, 2015|Geen categorie|0 Comments

About the Author: